FAQ

Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen voor je opgesomd.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

BESTELLEN & VERZENDEN

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Het is mogelijk je bestelling af te halen bij ons hoofdkantoor in Beverwijk.
Stuur ons hiervoor een mail met daarin de producten die je wilt bestellen. Wij sturen je dan een betaallink terug en zorgen dat je pakketje klaar staat.

Bij afhalen betaal je uiteraard geen verzendkosten.

Kan ik ook grote aantallen bestellen?

Jazeker! Voor schoonheidssalons/winkels e.d. bieden wij aparte tarieven voor de aanschaf van onze producten. We verzoeken je hiervoor een e-mail te sturen naar onze klantenservice.

Kan ik Xaraa cosmetics producten geven als relatiegeschenk?

Als je interesse hebt in onze producten als relatieschenk/kerstpakket verzorgen wij graag een pakket op maat. Neem contact met ons op voor meer informatie.

XARAA MEMBERS CLUB

Wat zijn XMC Points?

Als lid van Xaraa Members Club spaar je bij iedere bestelling punten (XMC points). Deze punten kun je bij een volgende bestelling inwisselen als korting op je totaalbedrag.

Voor iedere euro die je uitgeeft op onze webshop ontvang je 1 XMC punt. Iedere punt is 0,050 cent waard. Heb je 100 punten gespaard, dan ontvang je dus 5,00 korting op je bestelling. Je kunt je punten inwisselen tot een maximale korting van 50,- per bestelling.

Bij het afrekenen wordt gevraagd of je je punten wilt inwisselen. Je kunt de punten opsparen zolang je wilt, of bij iedere bestelling inwisselen.

Je XMC punten worden automatisch bijgeschreven na afronding/verzending van de bestelling.

Moet ik betalen voor een lidmaatschap bij Xaraa Members Club?

Nee, lid worden van Xaraa Members Club is geheel gratis. Daarnaast profiteer je van veel acties en kortingen, kun je nieuwe producten als eerste kopen en bieden we een speciaal assortiment exclusief voor onze leden.

PRE-ORDERS

Wat zijn pre-orders?

Een pre-order is een bestelling van een product dat nog niet op voorraad is maar dit wel (weer) komt. Zodra wij de producten binnen hebben worden ze verzonden. Uiteraard houden we je hiervan op de hoogte.

KLANTENSERVICE

Openingstijden klantenservice

Onze klantenservice is bereikbaar via telefoon, e-mail en Facebook Messenger, op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.

MEDIA

Ik wil graag een blog schrijven over producten van Xaraa Cosmetics

We vinden het fijn wanneer een blog wordt geschreven over onze producten. Wanneer je interesse hebt kun je contact met ons opnemen. Voldoe je aan de eisen (minimaal aantal bezoekers, kwaliteit van de blogberichten) dan sturen we je graag een proefpakket.